Chirurgia dento-alveolară este o specialitate a medicinei dentare care se ocupă cu studiul, prevenirea și tratamentul inclusiv chirurgical al afecțiunilor dento- parodontale, care de regulă sunt complicații ale cariilor dentare.
Serviciile pe care cabinetul nostru le oferă pacienților în ceea ce privește chirurgia orală sunt variate, pornind de la simpla extracție dentară până la manopere complexe de implantologie și augumentare osoasă.
Pe scurt, serviciile de implantogie urmăresc: pregătirea osului pentru implant, inserarea propriuzisa a implantului, urmărirea evoluției osului în jurul implantului și în cele din urmă protezarea acestuia.Puteți apela la împlânte atât pentru a înlocui dinții care lipsesc, cât și pentru a obține un punct de sprijin pentru o viitoare lucrare protetică (implanturi pentru ancorarea unor proteze dentare).
Beneficiile implantului:
– Implanturile de titan sunt ușoare, rezistente, bicompatibile
– Stopeaza pierderea de masă osoasă și previne alterarea profilului feței cauzat de pierderea osoasă.
– Nu compromit dinții învecinați nemaifiind nevoie ca aceștia să fie folosiți ca suport pentru dinții artificiali (nu mai trebuie șlefuiți)
– Confortul și aspectul oferit de aceste tipuri de lucrări dentare sunt net superioare celor convenționale..
– Pe termen lung dispar multe din riscurile și disconfortul asociate metodelor de protezare tradiționale (riscul de carii, deteriorarea structurii osoase, distrugerea dinților învecinați, necesitatea folosirii permanente a adezivilor pentru proteză etc.).
– Confortul pacientului după tratament este maxim: veți putea vorbi și mânca incomparabil mai bine.
– Implanturile dentare sunt extrem de durabile.
– Rata de succes a implanturilor dentare moderne este aproape totală

Dezavantajele implantului:
– Costul mai ridicat
– Disconfortul post-operator care de regulă este minor dar variază desigur în funcție de sensibilitatea individuală a pacientului.
– Indicațiile post operatorii în ceea ce privește igienizarea implanturilor dentare sunt stricte.Nerespectarea acestora poate periclita pe termen lung succesul tratamentului.
– Incompatibilități: din nefericire implanturile dentare nu sunt recomandate tuturor pacienților
Complicațiile care pot să survină în urma înserării unui implant vizează: integrarea necorespunzătoare a acestuia în oasele maxilare, distrugerea țesutului osos, infecțiile și alergiile la titan. Riscurile sunt mai mari pentru pacienții fumători, pentru cei cu volum osos redus și pentru pacienții cu deficiente ale sistemului imunitar.