Servicii ale cabinetului nostru

În domeniul stomatologiei generale, cabinetul nostru vă oferă o gamă completă de servicii care include:

 • Endodonţie: tratamentul  afecţiunilor pulpei dentare (nervul dentar); 
 • Odontoterapie: tratamentul  cariilor dentare cu materiale de ultimă generaţie utilizând palete de culori şi fotopolimerizarea cu lumină polarizată;
 • Protetică dentară: restaurarea  edentaţiilor  (breşelor din arcadele dentare) ;
 • Parodontologie: tratamentul si prevenirea bolilor parodontale ;
 • Implantologie: restaurarea  edentaţiilor cu ajutorul implantelor din titan sau zirconiu;
 • Cosmetica dentară: albiri dentare ale intregii arcade dentare sau izolate la 1-2 dinti, bijuterii dentare, faţete de  compozit sau ceramică;
 • Chirurgie oro-maxilo-facială: nivelarea crestelor osoase înaintea protezării  mobilizabile, rezecţii apicale, gingivoplastii , frenectomii;

Alături de serviciile de ortodonţie şi ortopedie dento-facială, cabinetul nostru vă pune la dispoziţie o gamă largă de servicii de stomatologie generală:

1. Tratamente de urgenţă – uneori  se întâmplă ca durerea dentară să nu mai cedeze la medicaţia calmantă, astfel încât se impune vizita la medicul dentist pentru îndepărtarea durerii. Cabinetul nostru vă stă la dispoziţie  în vederea tratamentului durerilor dentare, traumatismelor dentare,  hemoragiilor postextracţionale.

Ceea ce trebuie să ştiţi referitor la urgenţe este că aceste pot fi evitate prin controale periodice când pe lângă inspecţia directă se realizează şi radiografii dentare; astfel problemele pot fi depistate din timp şi rezolvate astfel încât durerea dentară să fie evitată.

Cu atât mai mult, dacă:

 • Sunteţi fumător;
 • Aveţi o alimentaţie nesănătoasă;
 • Aveţi în familie cazuri de boală parodontală (tartru dentar, dinţi mobili, etc);
 • Nu folosiţi apa dentară;
 • Uitaţi frecvent să vă spălaţi pe dinţi;
 • Scrâşniţi noaptea din dinţi (bruxism);
 • Aţi efectuat de curând o albire dentară;
 • Consumaţi frecvent alimente cu aciditate crescută;
 • Aveţi probleme ortodontice ( dinţi înghesuiţi, etc.);
 • Consumaţi frecvent dulciuri;

aceste vizite sunt cu atât mai mult necesare!  În acest mod veţi evita atât urgenţa dentară şi durerea care apare, cât şi posibila pierdere a unor dinţi care pot fi salvaţi.

Mai mult, costurile rezolvării unor afecţiuni în fază incipientă sunt mult mai mici comparativ cu fazele mai avansate în care este cel mai frecvent necesară  înlocuirea unor dinţi extraşi , fie prin lucrări protetice fie prin implante.

2. Profilaxia dentară – primul pas în asigurarea sănătăţii dinţilor şi gingiilor dumneavoastră îl reprezintă menţinerea unei igiene corecte a acestora. Plecând de la ideea că întotdeauna este mai uşor să previi decât să tratezi, în cabinetul nostru veţi beneficia de următoarele măsuri profilactice:

 • Detartraj cu ultrasunete (îndepărtarea pietrei de pe dinte);
 • Aplicarea unor lacuri desensibilizante pentru prevenirea sensibilităţii dentare după detartraj;
 • Control periodic al stării de sănătate a cavităţiii orale ( la 6 luni);

3. Estetica dentară – cuprinde manoperele care cresc efectul estetic al dinţilor dumneavoastră

Periajul profesional se realizează cu periuţe şi paste speciale . Aceste paste pentru periaj conţin miniparticule abrazive şi substanţe pe bază de fluor care este înglobat în dinte, crescând astfel rezistenţa acestuia la carie.

Bijuteriile dentare se aplică pe smalţul dinţilor prin tehnici speciale astfel încât integritatea dintelui nu este afectată. Manopera durează 10-15 minute şi se realizează cu adezivi prin tehnica de colaj.

Albirea dentară  corectează modificările de culoare ale dinţilor dumneavoastră care apar în timp sau datorită consumului de alimente sau băuturi care pot colora dinţii ( fructe, vin roşu, ceai, cafea, etc.). Consultul medicului stomatolog este obligatoriu înainte de un astfel de tratament. Este foarte important să ştiţi că materialul de albire dentară nu are voie să vină în contact cu ţesuturile din interiorul dintelui. Altfel spus, la începerea tratamentului de albire dentară toate leziunile carioase trebuiesc tratate iar suprafeţele radiculare dezgolite (retracţiile gingivale) trebuiesc protejate suplimentar. De asemenea, trebuie sa luati in considerare ca albirea nu afecteaza obturațile dentare ( plombele), punțile sau coroanele dentare, deci în cazul în care aveți pe dinții din față mici obturații dentare ( plombe) de o culoare apropiată de culoarea dinților dumneavoastră naturali, ar putea exista discrepanțe de culoare după albire. Cea mai utilizată metodă de albire este  cea practicată în gutiere, la domiciliul pacientului. În cazul „albirii acasă”, pacientul va purta pe dinţi o gutieră care va conţine un gel de albire. Procesul se poate întinde pe durata a 5-8 zile în funcţie de dantura dumneavoastră, medicul stomatolog vă va recomanda timpul zilnic în care va trebui să purtaţi gutierele.

După tratament, există posibilitatea ca să existe o sensibilitate a dinţilor la rece, dar aceasta va trece după cel mult trei zile. Nu se recomandă pe durata tratamentului consumul de băuturi reci sau fierbinţi, a fumatului sau consumul citricelor.

Cât timp durează efectele albirii dentare?

În condiţiile unei igiene corecte, efectele albirii dentare pot dura şi câţiva ani. Dacă pacientul este consumator de lichide colorate (vin roşu, Coca Cola, etc) sau dacă este fumător, efectele albirii dentare pot dispărea mai repede.

4. Pedodonţia – se referă la asistenţa stomatologică acordată copiilor. De la cele mai fragede vârste este recomandat ca cei mici sa fie aduşi alături de părinţii în cabinetul de medicină dentară pentru a se obişnui cu ambianţa acestuia. Dorim să le asigurăm experienţe cât mai interesante astfel încât copiii dumneavoastră să revină cu plăcere în cabinetul nostru pentru controalele periodice atât de necesare la orice vârstă.

5. Chirurgie orală – manoperele de chirurgie orală se folosesc când tratamentul dintelui prin obturaţii (plombe) sau tratamentul endodontic (pe canalele radiculare) este imposibil din cauza extinderii infecţiei. Manoperele chirurgicale se execută în cabinetul nostru sub anestezie, fără durere, în condiţii de maximă siguranţă. În cabinetul nostru puteţi bebeficia de următoarele manopere chirurgicale:

– Extracţii dentare;
– Extracţii de dinţi incluşi (molari de minte, canini, alţi dinţi);
– Adiţie de os;
– Lifting de sinus maxilar;
– Regularizări de creastă alveolară (înaintea protezării mobilizabile);
– Rezecţie apicală;
– Chistectomii;

6. Odontologie şi terapie restauratoare – cea mai frecvent întâlnită afecţiune dentară este caria. Odată procesul carios declanşat, acesta este ireversibil. Cavităţile mici şi medii pot fi restaurate cu ajutorul materialelor de obturatie compozite, complet fizionomice care asigură o estetică deosebită a obturaţiei (plombei). Aceste materiale de ultimă generaţie cât şi tehnologia ultramodernă folosită  asigură „plombelor” un succes pe termen lung.

O altă metodă de restaurare a unui proces carios dentar o reprezintă incrustaţiile dentare. Acestea sunt piese protetice realizate de tehnician în laborator şi cimentate de medic  în cavitatea rezultată dupa curăţarea cariei. Sunt lucrări de mare fineţe şi exactitate ce corespund celor mai mari exigenţe estetice .De asemenea, au o durabilitate în timp crescută faţă de obturații ( plombe) .

Incrustaţiile pot fi realizate din:

 • Materiale compozite modelate şi polimerizate în laboratorul de tehnică dentară;
 • Metale nobile (aur);
 • Ceramică dentară;

Pentru realizarea unei incrustaţii sunt necesare două şedinţe de tratament:  în prima şedinţă este pregătită cavitatea şi este luată amprenta  care este trimisă în laborator. Tehnicianul  realizează incrustaţia, care în şedinţa următoare este cimentată de către medic în cavitatea preparată.

În mod cert incrustaţiile sunt superioare calitativ obturatiilor (plombelor). Iată şi câteva motive:

 • Adaptare marginală superioară;
 • Forma dintelui este perfect refăcută datorită modelajului în laborator;
 • Din acelaşi motiv al modelajului în laborator, punctele de contact interdentare sunt perfect refăcute;
 • Incrustaţiile nu colorează dintele, spre deosebire de obturaţiile de amalgam;
 • Estetica ireproşabilă în cazul incrustaţiilor de ceramică;
 • Prin refacerea perfectă a punctului de contact interdentar, incrustaţia contribuie la menţinerea sănătăţii gingiei şi papilei interdentare;

Incrustaţiile se pot utiliza în majoritatea cazurilor în care se indică  obturaţii, fie datorită unui proces carios sau unei fracturi dentare cu lipsă de substanţă.

Între incrustaţiile de metale nobile şi ceramica nu sunt diferenţe semnificative, cu excepţia  esteticii deosebite a acestora din urmă. Oricare ar fi materialul ales, aceste piese protetice se caracterizează printr-o longevitate deosebită,  uneori şi peste 25-30 ani în cazul pacienţilor cu igienă bună.

7. Endodonţie – reprezintă tratamentul afecţiunilor pulpei dentare (a nervului) şi se ocupă cu indepartarea continutului camerei pulpare si a canalelor radiculare, adica a „nervului”, largirea, sterilizarea si obturarea canalelor radiculare.

Tratamentul de canal împiedică extinderea infecţiei la dinţii învecinaţi şi împiedică distrugerea dintelui unde a aparut infecţia. În funcţie de numărul de dinţi care urmează a fi trataţi, tratamentul de canal se poate efectua în una sau mai multe şedinţe.

Cea mai importantă etapă o constituie obturarea canalelor radiculare (închiderea lor definitivă cu materiale speciale care vor ocupa locul fostului nerv dentar).

De această etapă depinde longevitatea dintelui astfel tratat. În cabinetul nostru se foloseşte aparatură de ultimă generaţie – apex finder Root ZX II produs de firma Morita din Japonia . De asemenea manopera de obturare propriu-zisă este realizată după o tehnică specială, deosebit de eficientă care facilitează o obturaţie radiculară omogenă şi corectă din toate punctele de vedere. În acest mod, dintele dumneavoastră va rămâne pe arcada dentară un timp îndelungat.

8. Parodontologie – Parodontologia se ocupă cu sănătatea elementelor de susţinere ale dintelui: gingie, ligamentul dento-alveolar, os. Cauza bolilor parodontale o reprezintă bacteriile care sub formă de placă bacteriană aderă la dinte şi la ţesuturile învecinate dintelui , afectând sistemul de menţinere a dintelui (gingia şi osul). În acest proces, tartrul dentar (piatra de pe dinţi) reprezintă un factor favorizant al bolii parodontale prin acţiune mecanică de îndepărtare a gingiei de pe dinte.

Boala parodontală este o afecţiune nedureroasă în primele faze, putând evolua nedetectată în lipsa unui control de specialitate. Pentru ca în final dintele să devină mobil şi să se elimine. Această evoluţie este de obicei însoţită în fazele avansate de dureri dentare datorate expunerii rădăcinii în mediului bucal (lichide calde, reci, acre), dar şi de abcese parodontale repetate.

9. Protetică fixă şi mobilă – cariile dentare, boala parodontală, traumatismele dentare dacă sunt neglijate toate au drept consecinţă extracţia dentară şi formarea de breşe (spaţii libere) în arcadele dentare. Consecinţele acestor breşe apar în timp şi se datorează în principal migrării postextracţionale a dinţilor vecini breşei, atât de la nivelul arcadei afectate cât şi a vecinilor din arcada antagonistă. Aceste migrări afectează treptat articulaţia temporo-mandibulară (care uneşte maxilarul cu mandibula) provocând dureri de cap, dureri musculare care sunt foarte rar diagnosticate corect.

În momentul în care caria a afectat o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi reconstituit cu o obturaţie (plombă). În acest caz soluţia ideală pentru garanţia succesului în timp este acoperirea dintelui afectat cu o coroană dentară.

Odată aparută edentaţia, dintele sau dinţii lipsă pot fi completaţi fie printr-o lucrare protetică fixă (punte dentară) sau mobilă, fie cu ajutorul implantului dentar.

Lucrările protetice fixe se pot realiza în situaţiile în care breşa edentată (spaţiul în care nu sunt prezenţi dinţi) este mărginită la ambele extremităţi de catre dinţi, astfel încât lucrarea să poată fi sprijinită la ambele capete pe bonturi dentare (dinţii şlefuiţi – pregătiţi de către medic pentru lucrare).

Din punct de vedere al materialului din care pot fi realizate, lucrările protetice fixe pot fi realizate în cabinetul nostru din următoarele materiale: metale, compozite pe schelet metalic (cunoscut popular ca şi semi-porţelan), ceramică (full ceramic crowns), ceramică pe suport metalic şi ceramică pe suport de oxid de zirconiu. Coroanele acrilice sunt utilizate în cabinetul nostru doar provizoriu pentru o perioadă scurtă de timp, datorită multiplelor inconveniente pe care le prezintă în timp.

a) Coroanele compozite pe schelet metalic au o componentă metalică ce asigură rezistenţa mecanică lucrări protetice acoperită în intregime de componenta fizionomică. Materialele compozite ce alcătuiesc componenta fizionomică a acestor lucrări conţin polimeri organici în amestec cu microparticule anorganice cu dimensiuni de ordinul micronilor care îi asigură calităţi protetice superioare. Comparativ cu lucrările ce au drept componentă fizionomică răşinile acrilice, materialele compozite au o rezistenţă mecanică la abrazie mult superioară, stabilitate cromatică a culorii mult mai mare şi o compatibilitate mult îmbunătăţită cu gingia marginală.

b) Coroanele metalo-ceramice satisfac foarte bine nevoile estetice. Au un aspect natural şi sunt foarte bine tolerate de gingie. Scheletul metalic asigură rezistenţa mecanică necesară chiar şi în cazul breşelor mai întinse de 3-4 dinţi. Componenta fizionomică de ceramică acoperă în întregime scheletul metalic şi asigură o estetică foarte bună.

c) Coroanele integral ceramice – oferă cele mai bune rezultate estetice, datorită posibilităţilor superioare de reflexie a luminii în interiorul materialului. Alte aventaje ale coroanelor intergral ceramice sunt:

 • porţelanul glazurat are o suprafaţă fără pori, fiind cel mai biocompatibil material de restaurare. Sunt evitate potenţialele alergii şi fenomene de toxicitate provocate de aliajele metalice;
 • transiluminarea gingivală; materialul fiind translucid permite transmiterea luminii la nivelul dintelui şi nu produce colorarea ţesuturilor adiacente restaurării;
 • individualizarea prin glazurare (pictare) pentru o mai buna integrare coloristică şi un aspect mai natural;

d) Coroanele ceramice pe suport de zirconiu folosesc proprietăţile mecanice şi estetice deosebite ale acestui material. În fapt se foloseşte oxidul de zirconiu care este un meterial cu o densitate foarte mare, nu are efect iritant asupra gingiei şi este bioinert. Utilizarea oxidului de zirconiu nu este o noutate; de ani de zile acesta este utilizat ca implant, în chirurgia de şold, pentru articulaţiile degetelor şi ca substituent de os, deoarece este foarte elastic şi are rezistenţă bună la încovoiere. Ceramica acoperitoare este cu totul alta decat cea obişnuită, putându-se arde în cuptoarele speciale de nenumărate ori fără să se deterioreze.

Care sunt avantajele lucrărilor protetice de ceramică pe suport de oxid de zirconiu?

Avantajul principal al acestor lucrări este dat de estetica lor deosebită combinată cu o rezistenţă mecanică foarte bună care permite realizarea unor lucrări protetice mai întinse. Estetica este dată de culoarea albă a oxidului de zirconiu care permite obţinerea unei translucidităţi deosebite si a unui aspect complet natural.

Alte avantaje ale lucrărilor ceramice pe suport de oxid de zirconiu:

 • biocompatibilitate foarte bună;
 • longevitatea lucrării – în cazul retragerii gingivale, marginile negre sunt inexistente, comparativ cu restauraţiile metalice;
 • Testele au demonstrat că este singurul material complet non-alergenic;
 • Rezistenţa la aciditate împiedică absorţia poluanţilor şi favorizează o curăţare mult mai uşoară;

Lucrările protetice mobilizabile sunt utilizate în situaţiile în care pe arcade sunt un număr redus de dinţi (3-4 unităţi dentare) sau în situaţiile unde aceştia au o localizare nefavorabilă chiar dacă numărul lor este mai mare sau în situaţiile în care edentaţia este totală (lipsesc toţi dinţii de pe arcadă). Aceste lucrări sunt aplicate în cavitatea orală de către pacient şi igienizate de către acesta.

În cabinetul nostru se realizează următoarele lucrări mobilizabile:

 • Proteze parţiale rigide;
 • Proteze parţiale elastice;
 • Proteze totale rigide;
 • Proteze totale elastice;
 • Proteze scheletate ( au mijloace speciale de susţinere pe un număr redus de dinţi restanţi – capse, culise, telescoape iar întinderea lor pe palatul dur – “cerul gurii” este foarte mult redusă);

9. Implantologia – Un domeniu relativ recent adăugat stomatologiei, oferă soluţii protetice de restaurare a dinţilor lipsă (breşelor din arcadă) fără a mai fi necesară şlefuirea dinţilor vecini breşei dentare. Implanturile dentare sunt cea mai modernă şi avansată soluţie pentru înlocuirea dinţilor care lipsesc, cu o rată de succes foarte mare.

Implanturile dentare sunt dispozitive asemănătoare unor şuruburi, realizate din titan de înaltă puritate, material perfect biocompatibil ce permite vindecarea osoasă de jur împrejurul implantului după inserarea acestuia (osteointegrarea implantului) .Aceste implanturi se pot insera atât la arcada superioară cât şi la cea inferioară, având rolul de rădăcini dentare artificiale pe care se realizează lucrările protetice (dinţii artificali).

De ce este implantul cea mai bună variantă de tratament?

Dacă dinţii vecini breşei sunt sănătoşi (fără carii) este de preferat folosirea unui implant, evitându-se astfel şlefuirea acestora în scopul realizării unei punţi dentare.

În cazurille în care pe arcadă au rămas puţini dinţi şi nu este posibilă realizarea unei lucrări protetice fixe (cimentate pe dinţii rămaşi) implantologia ne permite inserarea unui număr suplimentar de dinţi stâlp acolo unde este nevoie de aceştia (cu condiţia unui suport osos satisfăcător), Ulterior,pe aceşti stâlpi se pot realiza lucrările fixe dorite. Cazurile de edentaţie totală (când lipsesc toţi dinţii de pe arcadă) beneficiază de abordări similare.

Ce etape trebuiesc parcurse de la începerea tratamentului până la finalizarea lucrării protetice pe implanturi?

 • Cu ocazia primei consultaţii se determină planul de tratament şi se indică efectuarea unei radiografii panoramice în vederea evaluării dimensiunii verticale a osului;
 • În cazul unui volum osos insuficient, cabinetul nostru vă pune la dispoziţie tehnhici de adiţie osoasă;
 • Inserarea propriu-zisă a implanturilor se realizează sub anestezie locală şi este complet nedureroasă;
 • La 7-10 zile se îndepărtează firele iar vindecarea osoasă care fixează implantul în os durează 4-6 luni;
 • Dupa vindecarea osului, se descoperă implantul şi se montează o capă de vindecare care are rolul de a permite vindecarea gingiei timp de 1 saptamână;
 • După o săptămână se montează bontul dentar (care va înlocui tradiţionalul dinte “şlefuit” şi se ia amprenta pentru lucrarea definitivă;

Cine poate beneficia de tratamente protetice cu implanturi dentare?

Terapia cu implanturi dentare poate fi folosită în general la orice persoană cu o stare de sănătate bună şi ingienă dentară impecabilă.

Ce urmează după aplicarea lucrării protetice pe implante?

În cadrul terapiei cu implanturi, controalele efectuate în cabinetul nostru alături de o igienă impecabilă sunt indispensabile. Primul control este efectuat la 10 zile după terminarea tratamentului. Ulterior, vor mai fi controale la o lună, la trei luni, la şase luni, apoi anual.

Doar astfel, o restaurare protetică sprijinită pe implanturi poate funcţiona timp îndelungat.

În speranţa că informaţiile prezentate v-au fost de ajutor, vă aşteptăm în cabinetul nostru pentru a alege împreună cea mai bună soluţie de tratament pentru dumneavoastră.

Visit Us On Facebook